Міністр застеріг області від заборони на вивезення зерна

Середа, 18 липня 2012, 09:01

Введення заборони на вивезення зерна за межі області, яке було ініційоване в деяких регіонах України, не має під собою ніяких підстав.

Більше того, така заборона може призвести до зменшення обсягу інвестицій і позначитися на динаміці розвитку аграрного сектора.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час робочої поїздки до Черкаської області у вівторок, повідомляє агентство УНІАН.

"Від заборони на вивезення зерна за межі області втратять лише ці регіони, і не лише зараз, але й у майбутньому, оскільки це позначиться на динаміці розвитку аграрного сектора. Будь-яка заборона призводить до того, що інвестор зменшує обсяг інвестицій, а нові ніколи туди не прийдуть", - підкреслив міністр.

Реклама:

На думку керівника відомства, жодних причин для ухвалення таких рішень немає.

"Сьогодні держава, маючи Аграрний фонд, державний і регіональні резерви, повністю забезпечує продовольчим зерном внутрішній ринок. А обмеження вільного руху зерна може призвести до того, що в майбутньому області не зможуть використовувати потенціал аграрного сектора в економіці свого регіону", - зазначив Присяжнюк.

Як відомо, Мінагропрод прогнозує у 2012 році виробництво зерна обсягом 45-47 млн тонн проти 56,7 млн тонн у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: