"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У вересні уряд продовжить продавати газові ділянки

Вівторок, 17 липня 2012, 16:35

Міністерство екології та природних ресурсів планує оголосити конкурс на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) щодо Слобожанської нафтогазоносної площі (Харківська область) на початку вересня 2012 року.

Про це в ході прямої телефонної лінії уряду за участю керівництва Мінприроди повідомив заступник міністра Дмитро Мормуль, передає "Українська енергетика".

"Після серпня, коли всі вийдуть з відпусток, на початку вересня ми спробуємо виставити цю ділянку на конкурс", – сказав він.

До того ж він уточнив, що терміни оголошення конкурсу можуть бути змінені у зв’язку з необхідністю розв’язання низки технічних питань.

Реклама:

Мормуль також зауважив, що наразі йде подача заявок на Скіфську та Фороську глибоководні ділянки Чорноморського шельфу, ними зацікавлений ряд іноземних компаній.

"Exxon Mobil звернувся за купівлею геологічної інформації", – зазначив він.

Нагадаємо, що за оцінками уряду, загальні інвестиції у Скіфську газоносну ділянку площею 10 тис кв. км оцінюються в 10-12 млрд доларів, капіталовладення у Фороську ділянку площею 9 тис кв. км - оцінюються у 8-10 млрд доларів.

Прогнозований щорічний обсяг видобутку газу на Скіфській площі становить до 3-4 млрд кубометрів, Фороській – до 2-3 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, в травні 2012 року Київ вибрав іноземних партнерів у видобутку сланцевого газу.

На Олеському родовищі на заході країни їм стане Chevron, а на Юзівському, на сході, - Shell.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: