WSE зменшила присутність у донецькій біржі

Вівторок, 17 липня 2012, 09:27

Варшавська фондова біржа (WSE) відмовилася підтримувати свою частку в капіталі донецької фондової біржі "Іннекс".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на главу правління "Іннекс" Олену Скляр.

За її словами, WSE, що раніше володіла 24,98% біржі, не брала участь у додатковій емісії акцій на 10 млн гривень, що проходила з 25 червня по 3 липня.

"Її пакет зменшився до 9,9%", - повідомила Скляр.

Реклама:

Емісія була неминуча, оскільки закон "Про цінні папери та фондовий ринок" зобов'язав всі фондові біржі до серпня 2011 року збільшити капітал мінімум до 15 млн гривень.

Після додаткової емісії, підсумки якої акціонери "Іннекс" затвердили 6 липня, капітал біржі склав 16 млн гривень.

Скляр відмовилася назвати компанії, що викупили випущені акції, повідомивши лише, що це зробили "діючі акціонери".

Як відомо, на кінець першого кварталу 2012 року, крім WSE, великими акціонерами "Іннекс" були ЗНВПІФ "Кремінь-інвест" (КУА "Альтера Ессет Менеджмент") - 25,68%, ПАТ "ЗНВКІФ" Східно-європейський інвестиційний фонд "- 15%, ТОВ "Донецький центр інвестиційного маркетингу" - 11,33%.

За інформацією видання, велику частину емісії планував викупити УкрБізнесБанк, але, за словами Олени Скляр, його частка як торговця цінними паперами не перевищує дозволених законом 5%.

За даними одного з торговців, акції емісії купила СК "Кремінь". У страховій компанії відмовилися від коментарів, порадивши телефонувати на біржу.

Варшавська фондова біржа закрила операцію з купівлі 24,98% акцій "Іннекс" 10 липня 2008 року.

За пакет акцій біржі польські інвестори заплатили 1,8 млн доларів (в середині 2008 року - 9 млн гривень, або 3,8 млн злотих), що було в 6 разів більше номінальної вартості.

Тоді заявлялося, що до кінця 2008 року WSE збільшить частку в біржі до контрольної, однак планам перешкодила світова фінансова криза.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: