"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов прокредитує своє підприємство на 1,3 мільярда

Понеділок, 16 липня 2012, 19:24

ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" залучить у кіпрської DTEK Holdings Limited три кредитні на загальну суму еквівалентну 1,34 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні про акцепт пропозиції конкурсних торгів, розміщеному на веб-порталі "Державні закупівлі", передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, дата акцепту пропозиції - 11 липня, кінцевий термін підписання кредитних договорів - 10 серпня 2012 року.

Вказується, що "ДТЕК Дніпроенерго" має намір залучити непоновлювані кредитні лінії в гривні або іноземній валюті на суму еквівалентну – 574,55 млн грн, 130 млн грн і 630,61 млн грн.

Реклама:

Ефективна процентна ставка за всіма трьома кредитами становить - 9% річних при кредитуванні в доларах.

Також на веб-порталі "Державні закупівлі" повідомляється, що ПАТ "ДТЕК Західенерго" залучить у кіпрської DTEK Holdings Limited п'ять кредитів на загальну суму 30,5 млн дол. Згідно з повідомленням, дата акцепту пропозиції - 10 липня, кінцевий термін підписання кредитних договорів - 9 серпня 2012 року.

Наприкінці травня DTEK Holdings Limited надала "ДТЕК Західенерго" п'ять кредитів на загальну суму 2,34 млрд грн.

Кошти планують спрямувати на проведення реконструкції 5 теплових енергоблоків експлуатованих ПАТ "ДТЕК Західенерго" теплових електростанцій.

"ДТЕК Дніпроенерго" (м. Запоріжжя) - одна з найбільших енергогенеруючих компаній України.

Власником 72,9% є ДТЕК, 25% +1 акція - НАК "Енергетична компанія України", інші акції належать міноритарним акціонерам.

До складу "ДТЕК Дніпроенерго" входять три ТЕС - Запорізька, Криворізька і Придніпровська - загальною встановленою потужністю 8185 МВт, що складає 26,1% загальної встановленої потужності теплових електростанцій України.

ПАТ "ДТЕК Західенерго" (м. Львів) експлуатує три теплові електростанції - Ладижинську, Добротворську і Бурштинську. Сумарна встановлена потужність 23 енергоблоків цих станцій становить 4707,5 МВт.

70,91% акцій "ДТЕК Західенерго" контролює ДТЕК. Ще 25% залишаються у держави в особі НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: