"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецький депутат закликає ЄС відмовитися від російського газу

Понеділок, 16 липня 2012, 18:37

Європейський союз повинен відмовитися від російського газу.

Про це в ході енергетичного форуму заявив автор системи зелений тариф, депутат парламенту Німеччини Ханс-Джозеф Фелл, повідомляє "Росбалт".

"Ціни на нафту, природний газ, на традиційні види енергії весь час зростають. І вони все більше обтяжують економіку. Криза євро - це не тільки фінансова криза. Крім фінансових регуляторів потрібен перехід на відновлювані види енергетики", - сказав він.

Депутат зазначив, що країни ЄС зазнають збитків через глобальне потепління: "Ми не можемо допустити потепління ще на 2 градуси. Тому ми повинні знизити викиди в атмосферу. А 80% усіх шкідливих викидів в атмосферу - через видобуток газу і вугілля. Тому ми повинні відмовитися від газу і вугілля. І Європа йде цим шляхом. 20% - це обов'язкові показники відновлюваних видів енергії в загальному балансі європейських країн. Але я впевнений, що цей показник буде набагато більше вже в найближчі роки ".

Реклама:

Фелл також вважає, що світ після Фукусіми помінявся.

"Наслідки аварій закладаються у вартість кіловат-години електроенергії, одержуваної від АЕС. Тому чим далі, тим дорожче буде атомна енергетика у всьому світі. А поновлювані види енергетики будуть дешевші, оскільки це залежить від розвитку технологій".

За його прогнозами, країни ЄС "будуть робити все, щоб відмовитися від дорогого газу і нафти, заміщаючи їх альтернативними видами енергії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!