Одеса може забрати у приватної компанії аеропорт міста

Понеділок, 16 липня 2012, 17:28

Одеська міська рада 24 липня розгляне питання про вихід зі спільного підприємства ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Згідно з текстом відповідного проекту рішення, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", розірвати відносини з інвестором міськрада має намір у зв'язку з нездатністю виступаючого співзасновником СП ТОВ "Odessa Airport Development Ltd." знайти фінансування для реконструкції і розвитку міжнародного аеропорту "Одеса".

Міськрада також має намір повністю вилучити свій внесок до статутного фонду у вигляді будівель і споруд аеропорту.

Як повідомлялося, Одеська міськрада в початку липня 2011 року дала згоду на участь у спільному підприємстві ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", створеному для реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Реклама:

Другим учасником СП стало ТОВ "Odessa Airport Development Ltd.", статутний капітал якого становить близько 1 тис грн. Частка Одеської міськради в СП становила 25%, при цьому міськрада внесла в статутний капітал майно Одеського аеропорту загальною вартістю 118 400 000 грн.

Статутний капітал СП повинен становити 473,4 млн грн. Частину повинна була внести приватна компанія.

СП ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" Одеська міськрада вирішила створити в кінці квітня 2011 року з метою реконструкції аеропорту і передати йому частину його майна.

Тоді влада міста оцінювали вартість реконструкції приблизно в $ 180 млн і планувала залучити для цих цілей міжнародний консорціум у складі австрійської компанії "Аеропорт" Відень", іспанської Ineco, "Украеропроект", Macquarie International Infrastructure Fund, Європейського банку реконструкції та розвитку і проектанта Odessa Airport Development.

Основні споруди аеропорту "Одеса" були зведені в 1960-1961 рр. В 1982-м побудований вантажний термінал.

Підприємство забезпечує польоти повітряних суден близько 20 вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній в 60 країн світу. За частотою та кількістю вильотів Одеський аеропорт займає друге місце в Україні після міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: