Помідори подорожчали на тлі здешевлення більшості овочів

Понеділок, 16 липня 2012, 10:47

Минулого тижня вартість плодоовочевого кошика зросла на 1,7% після обвалу цін відразу на 15,2% тижнем раніше.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на дані плодоовочевого індексу "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

За словами аналітиків, зростання вартості основного набору овочів і фруктів спостерігався на тлі зниження вартості більшості позицій і росту тільки однієї з них.

"Різке зростання цін на томати минулого тижня, яке склало майже 50%, при зростаючому їх споживанні, змогло компенсувати зниження цін на огірки, всі ранні традиційні овочі, а також кавун, диню і абрикос", - говорить керівник проекту "АПК : овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

Реклама:

Зростання вартості томатів спостерігалося на тлі зниження пропозиції тепличної продукції та зростання експортного попиту на неї, відзначає експерт.

Однак, на думку учасників ринку, вже наступного тижня варто очікувати зниження цін на помідори внаслідок зростання пропозиції продукції відкритого ґрунту.

Гетьман також зазначила, що ціни на огірки продовжували знижуватися, так само як і ціни на ранні коренеплоди, капусту середньоранніх сортів і на ранній лук.

Сезон баштанних, який рано почався, також характеризувався динамічним зниженням цін на кавун і диню.

Інші сезонні фрукти також переважно дешевшали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: