Nokia закриває частину офісів у Китаї і скорочує персонал

Неділя, 15 липня 2012, 12:04

Фінський виробник мобільних телефонів Nokia Corp. закриває регіональні відділення продажів в Китаї з одночасним скороченням персоналу та реорганізацією бізнесу.

Про це передає finance.ua.

Як повідомили сьогодні в представництві Nokia в Піднебесній, будуть закриті офіси продажів в провінції Ченду і в Шанхаї.

Скільки співробітників викинуть на вулицю, в Nokia не уточнюють. Проте є ймовірність, що звільнені будуть далеко не всі співробітники, оскільки одночасно зі згортанням бізнесу в Ченду і Шанхаї планується провести збільшення бізнесу в Пекіні та Гуанчжоу.

Реклама:

Бізнес Nokia в Піднебесній просідає сильними темпами. За даними Analysys International, за підсумками I кварталу Nokia займала 11% на ринку смартфонів країни, що на 20 відсоткових пунктів нижче від значення минулого року, коли кожен третій смартфон, що продавався в КНР, мав логотип Nokia.

Раніше в червні Nokia оголосила про те, що має намір скоротити 10 тис. співробітників по всьому світу через погіршення бізнесу і втрату позицій на ринку.

Nokia є одним зі світових лідерів в сфері мобільних комунікаційних технологій. Займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для телефонів і КПК.

Штат співробітників компанії перевищує 123 тис. осіб (включаючи співробітників підрозділу Nokia Siemens Networks), причому значна їх частина працює в галузі досліджень і розробок R&D (близько 30% усього персоналу).

Продукція компанії реалізується в 160 країнах. Чистий збиток Nokia в I кварталі 2012 р. склав 929 млн євро проти прибутку у розмірі 344 млн євро за аналогічний період роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: