У Києві заборгували 68 мільйонів зарплати

П'ятниця, 13 липня 2012, 17:37

У Києві заборгованість з виплати заробітної плати становить 68 млн гривень.

Такі дані були озвучені на підсумковій колегії у столичній прокуратурі у п’ятницю, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Як зазначається у повідомленні, причиною цього є те, що 70% боргу належить підприємствам оборонно-промислового комплексу, які фінансуються з державного бюджету та не мають державних замовлень.

При цьому навіть при наявності грошових коштів керівниками деяких підприємств оборонно-промислового комплексу заробітна плата не виплачується, заявляють у прокуратурі.

Реклама:

Так, порушена кримінальна справа стосовно виконувача обов’язків директора "НДІ "Оріон", який заборгував працівникам інституту понад 2 млн гривень.

За позовами прокуратури Шевченківського району Києва 328 працівникам державного підприємства "НДІ "Оріон" уже сплачено 1,8 млн гривень і на даний час вирішується питання щодо остаточного погашення боргу.

Також порушені кримінальні справи стосовно керівників потужних столичних підприємств ЗАТ "Атек" та ВАТ НВП "Каскад", які не виплатили працівникам 1,4 млн гривень та 587 тис. гривень відповідно.

Загалом, як зазначив на колегії прокурор Києва Анатолій Мельник, з початку 2012 року прокуратурою столиці порушеніо 42 кримінальні справи відносно керівників підприємств, які безпідставно не виплатили своїм працівникам зарплату.

36 справ уже направлені до суду.

Після реагування прокуратури виплачено майже 100 млн гривень заборгованості, до відповідальності притягнуті 110 посадовців підприємств, винних у порушенні конституційних прав громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!