Бензин в особистих цілях заборонили перевозити через кордон

П'ятниця, 13 липня 2012, 16:31

Державна митна служба підготувала лист, що стосується ввезення громадянами нафтопродуктів на митну територію Україну для потреб, не пов'язаних з підприємницькою діяльністю.

Як повідомляє портал Юрліга, в листі № 12/1-12.1/2189-ЕП від 10 липня 2012 року зазначається, що для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, громадяни не можуть ввозити на митну територію Україну нафтопродукти.

Держмитслужба дійшла такого висновку виходячи з того, що нафтопродукти є підакцизним товаром.

Умови ввезення (пересилання) громадянами на митну територію України товарів (крім зазначених у статтях 375-377 ТК) визначені частинами першою, четвертою, шостою, восьмою ст.374 Кодексу. Всі ці частини ст.374 Кодексу містять обмеження: "крім підакцизних".

Реклама:

Таким чином, на думку Держмитслуби, положення Кодексу, які регулюють порядок ввезення громадянами товарів для "непідприємницьких" потреб, не поширюються на ввезення нафтопродуктів.

Портал нагадує, що "бензин-тури" на автомобілі в довколишні країни, де вартість нафтопродуктів (бензину, дизпалива тощо) в два, а то і в три рази менша, були досить вигідною справою.

Так, наприклад, у деяких прикордонних селах торгівля "закордонним" бензином є аж ніяк не рідкісним заняттям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: