"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна не збере очікуваний урожай картоплі через погоду

П'ятниця, 13 липня 2012, 14:32

Через несприятливі погодні умови Україна може не зібрати очікуваний обсяг картоплі.

Найсильніше урожай картоплі страждає в східному і центральному регіонах країни, тут в деяких областях дощів не було з початку літа і, за оцінками окремих виробників, картоплі вони зберуть на 20-25% менше, ніж у 2011 році, передає "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Але ситуація поки не критична, адже в регіонах, де сконцентровано виробництво картоплі (захід і північ), стан плантацій дещо кращий, хоча і тут очікується зниження врожайності на 5-10% в порівнянні з 2011 роком, тому що погодні умови дуже далекі від ідеальних торішніх.

"Минулого року в Україні склалися практично ідеальні погодні умови для гарного врожаю картоплі, а в цьому році ситуація складається, на жаль, не на користь українських фермерів. Економія на засобах захисту та добривах, а також на якісному насіннєвому матеріалі обов'язково позначиться на врожайності", - каже Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Реклама:

З її думкою повністю згодні експерти Української асоціації виробників картоплі.

"У цьому сезоні навіть професійні господарства як мінімум 5% площ засадили не якісним насіннєвим матеріалом, а нереалізованою картоплею врожаю 2011 року, тому про високу торішню врожайність вже не може бути мови", - каже Богдан Зволінський, виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: