Аналітики вважають, що Італії вигідно вийти з єврозони

П'ятниця, 13 липня 2012, 11:55

Італія та Ірландія мають більше причин для виходу з єврозони, ніж Греція, і наслідки цього кроку для економік цих країн можуть бути позитивними.

Про це йдеться в дослідженні Bank of America Merrill Lynch, передають "РИА новости" з посиланням на Bloomberg.

"Інвестори недооцінюють можливість добровільного виходу однієї або декількох країн з валютного союзу, - пишуть експерти. - Наш аналіз містить кілька несподіваних результатів, які можуть здатися цікавими навіть тим, хто не згоден з нашими висновками".

Зокрема, економісти підрахували, що третій за величиною економіці єврозони - Італії - більш вигідно провести регульований вихід зі складу валютного союзу, ніж іншим.

Реклама:

BofA Merrill Lynch вважає, що за рахунок повернення до національної валюти Італія виграє від покращення економічних показників, зміцнення конкурентоспроможності, оптимізації балансового рахунку.

Аналітики BofA Merrill Lynch оцінювали вплив виходу з єврозони на економічне зростання Італії, динаміку прибутковості за держоблігаціями і балансовий рахунок.

Чим вище отриманий умовний індекс, тим тяжчі наслідки для країни від відмови від єдиної валюти.

Чим менше показник, тим більше вигод для країни при відмові від євро.

В результаті дослідження Німеччина отримала індекс на рівні 8,5 пункту.

Експерти вважають, що у Німеччини найменше причин для того, щоб яка-небудь країна покинула єврозону, оскільки це загрожує їй уповільненням економічного зростання, збільшенням витрат на обслуговування держборгу і негативним впливом на платіжний баланс.

При цьому найнижчих показників вдалося досягти Італії та Ірландії, значення для яких опинилися на позначці в 3,5 пункту.

Показник для Греції становить 5,3 пункту.

Одне з найвищих значень індикатора отримала Іспанія, з чого випливає, що країні було б зовсім невигідно залишати валютний союз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error