"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через рішення Moody's і статдані з Китаю

П'ятниця, 13 липня 2012, 09:06

Світові ціни на нафту знижуються 13 липня на фоні даних з розвитку економіки Китаю та дій рейтингового агентства Moodys щодо Італії.

Про це свідчать дані бірж, передають "РИА новости".

Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку станом на ранок 13 липня знизилася на 0,12 долара, або на 0,14%, - до 85,96 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,3 долара, або на 0,3%, - до 100,77 долара за барель.

Реклама:

Учасники торгів продовжують побоюватися, що уповільнення темпів розвитку економіки Китаю та боргова криза в єврозоні можуть вплинути на зниження попиту на нафту.

Так, 13 липня інвесторів розчарувало рішення міжнародного рейтингового агентства Moody's знизити рейтинг суверенних облігацій Італії на два пункти - до Baa2 з A3, а прогноз з рейтингів негативний.

Агентство мотивувало своє рішення тим, що Італія, швидше за все, в найближчому майбутньому буде відчувати ще великі економічні труднощі.

Крім того, учасників торгів продовжує турбувати економічне становище Китаю. Згідно з даними державного статистичного управління КНР, темпи зростання ВВП Китаю в другому кварталі 2012 року знизилися до найнижчого за останні три роки показника в 7,6%.

Дані співпали з прогнозами аналітиків, які вважали, що ВВП Китаю в другому кварталі не перевищить 8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: