"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький вирішив створити інвестфонд

Четвер, 12 липня 2012, 18:58

Колишній мер Києва Леонід Черновецький оголосив про створення Міжнародного інвестиційного фонду Черновецького.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Черновецького.

Фонд буде офіційно зареєстрований упродовж наступного одного-двох місяців, він розпочне свою роботу на території України, а в наступні місяці - на територіях інших країн колишнього СРСР та низки країн Азії, що розвиваються.

Згідно з інформацією, фонд повною мірою матиме у розпорядженні кошти, отримані від продажу "Правекс-Банку" (750 млн доларів), а також кошти, які інвестуватимуть в нього інші інвестори за конкретними проектами.

Реклама:

"Інвестиції фонду на першому етапі підуть в інтернет-проекти, проекти у сфері високих технологій, девелоперські проекти, а також у перспективні проекти малого бізнесу, які можна буде тиражувати, впроваджуючи в економіки країн, що розвиваються. У рамках фонду діятиме бізнес-інкубатор", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі зауважили, що умови конкурсів для отримання інвестицій публікуватимуть у ділових виданнях України, а також на сайті фонду, який з'явиться найближчим часом.

Стосовно кожного напряму інвестицій упродовж найближчих двох-трьох місяців будуть сформовані конкурсні комісії, до складу яких увійдуть, окрім працівників фонду, провідні науковці України та інших країн, успішні бізнесмени.

"Претендентам на інвестиції, які перемогли в конкурсах, будуть запропоновані максимально вигідні умови партнерства з фондом, зокрема створення акціонерних компаній на партнерських умовах", - запевняють у прес-службі.

Як повідомлялося, в четвер Київська міська рада 110 голосами взяла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Леоніда Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово виконує повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

Черновецький 1 червня написав заяву про відставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: