"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада дала "добро" на скандальне будівництво океанаріуму в зоопарку

Четвер, 12 липня 2012, 15:40

Київрада дозволила перепрофілювати недобудований павільйон для людиноподібних мавп у столичному зоопарку в океанаріум із подальшою добудовою.

За відповідне рішення проголосували 79 зі 112 зареєстрованих в залі депутатів, повідомляє агентство УНІАН.

Депутати дозволили зоопарку укласти договір про спільну діяльність з ТОВ "Подих природи" щодо перепрофілювання об’єкту та його добудови і подальшого використання.

Київрада також дозволила Головному управлінню комунальної власності Києва після введення будівлі океанарію в експлуатацію оформити свідоцтво на право спільної часткової власності територіальної громади столиці та ТОВ "Подих природи" на зазначену будівлю.

Реклама:

Доповідач щодо проекту рішення, начальник Головного управління комунальної власності КМДА Дмитро Парфененко зазначив, що на будівництво павільйону для мавп вже витрачено 60 млн гривень, але з 2008 року кошти на його спорудження не виділялися.

На сьогодні об’єкт перебуває у незадовільному стані й роботи необхідно негайно продовжувати.

КМДА, за його інформацією, провела переговори з інвестором – ТОВ "Подих природи", який готовий вкласти у завершення будівництва об’єкту за умови його перепрофілювання в океанаріум 70 млн гривень.

Також інвестор висунув умову оформити право спільної власності на будівлю.

Як відомо, 11 липня голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль заявив, що будівництво океанаріуму на території Київського зоопарку може призвести до приватизації частини звіринця.

За словами депутата, комісія Київради з питань екологічної політики відхилила проект рішення про перепрофілювання недобудованого павільйону людиноподібних мавп на території зоопарку в океанаріум.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: