"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на металопродукцію можуть зрости - Мінекономрозвитку

Четвер, 12 липня 2012, 14:35

За даними держпідприємства "Укрпромзовнішекспертиза", до кінця липня 2012 року очікується зростання цін на металопродукцію на зовнішніх ринках.

Про це 11 липня у Дніпропетровську на нараді представників підприємств ГМК повідомив начальник відділу розвитку гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості міністерства економічного розвитку і торгівлі Юрій Деркач, передає УНІАН.

"Сьогодні ситуація на зовнішніх ринках металу дещо стабілізувалася За останній тиждень трохи зросли ціни на заготівку, арматуру, катанку. Протягом липня очікується стабілізація цін на металопродукцію в портах Чорного моря, як на довгий, так і на плоский прокат. З другої половини липня експортери поступово підвищуватимуть свої котирування", - сказав Деркач.

За його словами, активізацію ринків викличуть мусульманські країни, у яких закінчується період затишшя у будівельній галузі у зв'язку з Рамаданом.

Реклама:

Як відзначив Деркач, у серпні-вересні ціни на металопрокат продовжать зростання через очікуване поліпшення макроекономічної ситуації у світі в другому півріччі.

На думку фахівця, цьому сприятимуть реалізація антикризової програми у Євросоюзі в обсязі 130 млрд євро, підтримка стабільних темпів зростання у США завдяки м'якій грошово-кредитній політиці, пожвавлення у реальному секторі економіки Китаю внаслідок впровадження урядом стимулюючих заходів.

Крім того, за даними Деркача, в IV кварталі прогнозується збільшення обсягів споживання сталі у світі на 2,3 млн тонн щодо попереднього кварталу.

За словами представника Мінекономрозвитку, такий сценарій є помірно позитивним і його здійснення можливе тільки за умови реалізації стимулюючих заходів у ЄС та Китаї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: