У Дніпропетровську проходять протести проти рейдерів

Четвер, 12 липня 2012, 14:19

Близько ста членів дніпропетровських садових товариств 12 липня пікетували Дніпропетровську облдержадміністрацію, протестуючи проти захоплення їхніх земельних ділянок.

У руках літні люди тримали плакати з написами "Владо, дай нам жити!", "Зупинимо рейдерство!", "Земля і воля!", передає "Радіо Свобода".

За словами учасників акції, власники городів і дач вздовж Дніпра відстоюють право власності на свої земельні ділянки з 2007 року: саме тоді їхні документи загубилися у процесі внесення у земельний кадастр.

Скориставшись цим, кажуть люди, невідомі особи почали будувати котеджне містечко на землі, яка 30 років належала городникам.

Реклама:

Як зазначили протестувальники, мова йде про ділянку площею у понад 7 гектарів, де розташовуються городи і дачі півтори тисячі людей, переважно пенсіонерів.

Учасники акції також висловили припущення, що за будівельниками ймовірно стоять високопосадовці, оскільки ні міськрада, ні управління земельних ресурсів не реагує на протести прокуратури і не чинить перешкод забудовникам.

Міліція відтіснила протестувальників від облдержадміністрації, перекривши площу турнікетами. Свої дії правоохоронці мотивували забороною суду на масові зібрання, однак ніяких документів не показали.

В облдержадміністрації 11 липня від офіційних коментарів утрималися, пообіцявши городникам з’ясувати ситуацію до наступного понеділка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: