"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія затвердила механізм подвійного лістингу

Четвер, 12 липня 2012, 10:09

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила остаточну версію положення "Про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України".

У порівнянні з попередньою редакцією в документі були змінені два пункти, пише "Комерсант-Україна".

По-перше, в переліку інструментів, на які буде поширюватися дія положення, поряд з акціями і борговими цінними паперами з'явилися депозитарні розписки.

Раніше в документі їх допуск безпосередньо заборонявся, тоді як НКЦПФР хоче окремими своїми рішеннями вирішити їх оборот на території України.

Реклама:

По-друге, з положення виключені згадки про Національний банк у частині узгодження з ним допуску цінних паперів іноземних юрисдикцій до обігу в країні.

Раніше НКЦПФР затвердила зміну, згідно з яким емітенти, які бажають завести свої акції в Україну, повинні були отримувати не тільки дозвіл комісії, а й письмову згоду НБУ із зазначенням граничної кількості та номінальної вартості цінних паперів.

Без цієї згоди регулятор був би змушений відмовити емітенту.

Затверджена комісією редакція документа незабаром буде направлена ​​на реєстрацію до Міністерства юстиції і набере чинності після офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: