"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft буде вантажити планшети мільйонами

Середа, 11 липня 2012, 19:58

Microsoft серйозно прийшла на ринок планшетних комп'ютерів - в 2013 році вона має намір продати "декілька мільйонів" своїх планшетів Surface.

Про це заявив на всесвітній партнерської конференції Microsoft гендиректор компанії Стів Баллмер, пише газета "Ведомости".

Всього, за прогнозом Баллмера, в 2013 році у світі буде продано близько 375 млн комп'ютерів під управлінням Windows.

Представник великого міжнародного збирача комп'ютерів чув, що Microsoft запросила у партнерів квоти на виробництво 1-2 млн планшетів найближчим часом.

Реклама:

Це свідчить про серйозність намірів американської компанії, упевнений він.

Більшість виробників планшетів випускають ще й ноутбуки з настільними комп'ютерами - таким чином, Microsoft вперше за 38 років існування вступає в пряму конкуренцію зі своїми партнерами - виробниками "заліза".

Якщо Microsoft і найбільший виробник мікропроцесорів Intel займуться ще й випуском комп'ютерів, вони перевершать будь-якого з нинішніх збирачів - їм дістанеться 80% маржі на ринку, побоюється співрозмовник "Ведомостей".

Заспокоює його хіба що відсутність у Microsoft досвіду на цьому ринку.

Але він очікує, що конкуренція з Microsoft підштовхне складальників комп'ютерів до активного виробництва планшетів під управлінням операційної системи Google Android.

Засновник тайванської Acer Стен Ши вважає, що Microsoft розробила Surface, щоб допомогти просуванню нової операційної системи Windows 8, яка вийде в кінці жовтня 2012 року і буде працювати як на комп'ютерах, так і на планшетах.

Ши (його слова наводить тайванське інтернет-видання Want China Times) радить Microsoft припинити випуск Surface, як тільки стане ясно, що "вісімка" на планшетах популярна, інакше Microsoft ризикує зіпсувати відносини з давніми бізнес-партнерами - постачальниками ПК.

А президент російського збирача ПК, K-Systems, Едуард Воронецький вважає, що Microsoft давно пора було зайнятися складанням планшетів.

За його словами, китайські виробники електроніки поки не випускають компонентів, необхідних для планшетів під управлінням Windows, ось збирачі поки і зосередилися на планшетах з Android.

Замовлення компонентів для Surface змінить ситуацію, сподівається він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: