Колесніков обіцяє доступне житло і пільги для будівельних компаній

Середа, 11 липня 2012, 18:20

Житло, яке будуватиметься в Україні в наступні роки, стане дійсно доступним для пересічних громадян, а зацікавити компанії у його зведенні мають пільгові умови.

Про це заявив віце-прем’єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков у Києві на конференції "Україна та Італія: будуємо разом", повідомляє його прес-служба.

"Що стосується допомоги держави, то уряд України готовий розглянути питання звільнення від податку на прибуток на 10 років всіх будівельних компаній, що будуть задіяні у будівництві доступного житла, безкоштовну передачу житла забудовникам та безкоштовного прокладання комунікацій: підводка води, каналізації, електромережі", - сказав Колесніков.

Крім того, за його словами, держава розгляне питання можливості виплат процентів по кредитах компаніям, які закупили відповідне обладнання.

Реклама:

А для потенційних власників доступного житла діятимуть свої програми лояльності.

"Ті, хто забажає придбати доступне житло, зможе отримати його на основі фінансового лізингу на 12-15 років під 3% річних", - сказав Колесніков.

Віце-прем’єр також вважає, що будівництво доступного житла, виробництво техніки й автоматики, необхідної для його будівництва, може бути для іноземних компаній перспективою на найближчі 3-4 роки в плані привабливих інвестицій в Україну.

Так, серед потенційно цікавого напрямку для бізнесу Італії Колесніков виокремив програму будівництва доступного житла, яку неможливо виконати без абсолютно нових технологій в сфері панельного будівництва.

"Для того, щоб будувати 5-7 млн кв.м житла на рік – ідеться про 100-120 тис. квартир щорічно – необхідно мати, за різними оцінками, від 15 до 25 заводів з виробництва залізобетону", - зазначив віце-прем’єр.

"На цьому поприщі італійські компанії, думаю, успішно можуть спробувати свої сили в конкурсі на виробництво відповідного обладнання, а також енергозберігаючого обладнання: котельні, охолоджуючі системи. Це – той величезний "ринок", що відкриється буквально з осені цього року", - додав він.

Колесніков визнав: "На бюрократичну систему, тривалий час розгляду будь-яких документів, що лишилося ще від Радянського Союзу, накладено невміння адмініструвати будівництво. Наприклад, щоб отримати дозвіл на будівництво в Нью-Йорку, необхідно лише 14 днів, у багатьох європейських країнах – два-три місяці, а в нас цей процес може тривати і до двох років".

Однак, за його словами, зараз ведеться робота зі спрощення процедур отримання дозволів на будівництво житла та зменшення строків отримання дозволу.

"Президент поставив завдання, щоб вся робота по спрощенню отримання дозволів була завершена до кінця року. Думаю, вона буде завершена вчасно: з тим, щоб в Україні за 90 днів можна було почати будівництво – з моменту подачі заявки", - сказав Колесніков.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: