Fitch підтвердило рейтинг США з негативним прогнозом

Середа, 11 липня 2012, 09:33

Агентство Fitch Ratings 10 липня підтвердило кредитний рейтинг США на рівні "ААА" і зберегло негативний прогноз, вказавши на нездатність американського уряду узгодити заходи скорочення дефіциту, яка підриває диверсифіковану і багату економіку.

Про це йдеться у заяві Fitch, пише Reuters.

"Невизначеність щодо податків і політики витрат, пов'язана з так званим "бюджетним обривом", негативно впливає на короткостроковий економічний прогноз", - йдеться в заяві Fitch.

Негативний прогноз означає, що протягом 12-18 місяців агентство може знизити рейтинг США.

Реклама:

Таким чином, це рішення може бути ухвалене вже після виборів президента США у листопаді.

"За відсутності істотних негативних потрясінь Fitch не планує приймати рішення за негативним прогнозом до кінця 2013 року", - повідомило агентство.

Майже рік тому рейтингове агентство Standard & Poor's зробило історичний крок, скоротивши кредитний рейтинг США на один щабель до "АА плюс".

Агентство Moody's Investors Service утримує рейтинг на рівні "Ааа".

Всі три агентства зберігають негативний прогноз, при цьому рішення S&P і Moody's з цього питання очікуються не раніше 2013 року.

Додаткові ризики для кредитного прогнозу США представляють як невизначена бюджетна політика країни, так і боргова криза і рецесія в Європі, відзначило Fitch.

"На думку Fitch, ймовірно, що всі або деякі заходи збільшення податків і скорочення витрат, що припускаються нинішніми законами, будуть скасовані або, щонайменше, тимчасово відкладені. Бюджетний і економічний прогнози Fitch засновані на тому, що дефіцит бюджету буде скорочено приблизно на 1,5% ВВП в 2013 році, а не на його зниження на 3-5%, яке мається на увазі "бюджетним обривом".

Fitch очікує, що економіка США виросте на 2,6% в 2013 році, а безробіття впаде нижче 8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: