Вроцлав вимагає від будівельників 19 мільйонів доларів за невчасно зданий стадіон

Вівторок, 10 липня 2012, 16:14

Міська влада польського міста Вроцлав вимагає від німецької компанії Max Bögl, що будувала стадіон до Євро-2012, повернути близько 19 млн доларів за введення в експлуатацію арени пізніше, ніж було передбачено контрактом.

Про це пише у вівторок Gazeta Wyborcza, відзначаючи, що німецька фірма у свою чергу оцінює борг Вроцлава за виконання роботи в суму 15-30 млн доларів і має намір добиватися розгляду спору в міжнародному арбітражному суді у Відні, передає агентство УНІАН.

Видання відзначає, що комунальна компанія Wroclaw 2012 виставила вимоги заплатити 19 млн доларів минулої п'ятниці, нагадавши, що стадіон був добудований замість червня 2011 року в березні 2012 року.

"Якщо (міська компанія) не одержить грошей, виступить з вимогою сплатити банківську гарантію, що забезпечує цю інвестицію", - пише GW.

Реклама:

Міська влада визнає наявність боргу перед Max Bogl, який, проте, оцінює у близько 6 млн. доларів.

"Ми ще можемо домовитися з містом", - сказав виданню представник німецької компанії в Польщі Ян Вавжиняк, який водночас не виключив подання позову до суду.

Крім того, у понеділок стало відомо про намір польської державної компанії NCS, яка виступала замовником будівництва Національного стадіону у Варшаві, добиватися виплати банківської гарантії в майже 50 млн. доларів за невиконання контракту австрійською компанією Apline.

Як відомо, Польща в рамках підготовки до Євро-2012, який країна проводила разом з Україною, побудувала 3 і реконструювала 1 футбольну арену, найбільшою і дорогою з яких є Національний стадіон у Варшаві на 58 тис. глядачів вартістю близько 500 млн доларів (без ПДВ).

Інші три арени на трохи більш як 40 тис. місць коштували приблизно удвічі дешевше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!