"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В червні зростання імпорту в Китай різко уповільнилося

Вівторок, 10 липня 2012, 11:18

Торгові дані Китаю, опубліковані 10 липня, посилили тривогу щодо внутрішнього попиту в країні, оскільки імпорт зріс наполовину менше, ніж очікувалося, сигналізуючи про необхідність нових антикризових заходів.

Річне зростання імпорту в червні становило 6,3%, опинившись набагато нижче 12,7%, яких очікували аналітики, і 12,7-процентного зростання, досягнутого в травні, пише Reuters.

Це вказує і на падіння внутрішнього попиту, і на скорочення запасів експортерів, стурбованих повільним зростанням кількості нових замовлень.

"У сьогоднішньому світі, який акцентує негатив, вся увага тепер зосередиться на внутрішньому попиті і можливості "жорсткої посадки", - сказав Тім Кондон з ING.

Реклама:

Гальмування імпорту затьмарило несподіване зростання червневого експорту на 11,3% при прогнозі 9,9%.

У результаті торговий профіцит становив у червні 31,7 мільярда доларів проти травневих 18,7 мільярда доларів.

"Експорт кращий за прогнози, але я не думаю, що це означає, що нам не потрібно турбуватися про експорт", - сказав Сунь Цзюньвей з HSBC.

Представник митного управління Чжен Юшен сказав те ж саме на прес-конференції, представляючи дані.

"Експорт Китаю в Євросоюз знизився в першому півріччі. Наш експорт до Німеччини падає чотири місяці поспіль, а експорт до Франції скорочується три місяці поспіль. Наш експорт до Італії падає 10 місяців поспіль, з вересня", - сказав він.

"США замінили Європу, ставши нашим найбільшим експортним ринком в першому півріччі. Проте економічне відновлення США ще не стабільне, і їх попит на наші товари не відновився до колишнього рівня".

Експорт Китаю в ЄС впав на 0,8% в першій половині 2012 року, до 163,1 мільярда доларів, а відвантаження в США виросли на 13,6% до 165,3 мільярда доларів.

У перші шість місяців року Китай імпортував американських товарів на 65,8 мільярда доларів, тобто на 7,9% більше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!