"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азіатські економіки показують ознаки уповільнення

Вівторок, 10 липня 2012, 09:25

Дані найбільших азіатських експортерів показали ознаки уповільнення економік, що є сигналом подальшого зниження світового попиту, в той час як чиновники Федрезерву США висловилися за пом'якшення монетарної політики для посилення зростання.

Машинобудівні замовлення Японії, що є ключовим барометром капіталовкладення, в травні опустилися на 14,8% порівняно з квітнем, тоді як аналітики чекали зниження на рівні 3,3%, пише Reuters.

Статистика посилила ризики того, що зростання третьої за величиною економіки світу може застопоритися, якщо компанії почнуть скорочувати інвестиції.

Споживча інфляція в Китаї, другій за величиною економіці світу, різко сповільнилася в червні.

Реклама:

Споживчі ціни зросли в червні на 2,2% в річному обчисленні, опинившись нижче прогнозів аналітиків, тоді як ціни виробників показали четвертий місяць дефляції, скоротившись на 0,7%.

Дані свідчать про те, що попит на товари промислового сектора, особливо з боку іноземних споживачів, значно знизився на тлі ослаблення світової економіки.

Експорт Тайваню, одного з найбільших в світі виробників електроніки, знизився в річному численні четвертий місяць поспіль у червні, тоді як ринки очікували невеликого зростання.

Тайванські компанії виробляють велику частину продукції Apple, а також смартфони для інших компаній.

Падіння експорту говорить про зниження світового попиту на такого роду продукти.

"Основою для мого песимістичного настрою є очікування слабких інвестицій, чистого експорту, а також витрат уряду, включаючи побоювання відносно економічних і фінансових умов в Європі", - сказав глава Федерального резервного банку Бостона Ерік Розенгрен.

Економісти Уолл-стріт також підтримують погляди Розенгрена, прогнозуючи, що ФРС США запустить новий раунд кількісного пом'якшення за допомогою масштабної скупки держоблігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: