АМК дозволив російській компанії концесію Первомайського водоканалу

П'ятниця, 8 червня 2012, 20:37

ТОВ "Первомайськводоканал" (Харків), підконтрольний "Інжиніринговій компанії "Науково-дослідний інститут комунального водопостачання та очистки води"(Москва), може взяти в концесію активи у вигляді цілісного майнового комплексу (ЦМК) комунального підприємства "Первомайський міський водоканал".

Як йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету, він надав "Первомайськводоканалу" відповідний дозвіл, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією на сайті Первомайська, у вересні міськрада прийняла рішення про передачу міськводоканалу в концесію на термін до 49 років, оголосивши відповідний конкурс.

Єдиним його учасником став "Первомайськводоканал", якого міськрада і визнала переможцем конкурсу 28 березня цього року.

Реклама:

Відповідно до конкурсних умов інвестиції концесіонера повинні становити мінімум 110 млн гривень.

Первомайський міськводоканал включає в себе три очисні споруди питної води з проектною потужністю 44,8 тис куб. м на добу, фактичною - 26,3 тис куб. м на добу.

У нього входять 9 водопровідних насосних станцій і 15 каналізаційних насосних станцій.

Згідно з даними міста, обсяг подачі води становить 16,7 тис куб. м на добу, обсяг очищених стічних вод - 3 тис куб. м на добу.

Основним акціонером "Первомайськводоканала" є "НДІ КВОВ-Україна" (Харків), яке, в свою чергу, підконтрольне російській "Інжиніринговій компанії НДІ КВОВ", а міноритарієм є екс-мер Стаханова Віктор Скобліков, який очолював також луганський міськводоканал і "Луганськводу".

"НДІ КВОВ-Україна" є також засновником ТОВ "Краматорськводоканал", "Артемівськводоканал", "Херсонводоканал" і "Мелітопольводоканал".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: