"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати можуть скасувати "автоцивілку"

П'ятниця, 8 червня 2012, 19:08

Депутат Верховної ради Валерій Шаманов (позафракційний) пропонує парламенту скасувати обов´язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Про це йдеться в законопроекті № 10589, зареєстрованому в Раді 7 червня, передають "Коментарі" з посиланням на "Українські новини".

Депутат пропонує визнати таким, що втратив силу, закон про ОСЦПВ і виключити ОСЦПВ з переліку видів обов´язкового страхування в законі "Про страхування".

У пояснювальній записці автор зазначає, що прийняття законопроекту пов´язане з необхідністю впровадження курсу розвитку держави на дерегуляцію управління та невтручання у цивільно-правові та господарські відносини громадян і юридичних осіб.

Реклама:

Прийняття запропонованого законопроекту, на думку депутата, дозволить лібералізувати сферу автомобільного страхування в Україні та забезпечить надання страховиками якісних послуг в цій сфері.

Нагадаємо, українські водії, які стали учасниками дорожньо-транспортних пригод, з 19 вересня 2011 року отримали право не викликати на місце аварії представників Державтоінспекції.

Замість цього вони можуть заповнити спеціальний бланк уніфікованого європейського зразка - так званий європротокол.

Тепер його отримують в страхових компаніях разом з договором обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ).

У теорії, пред´явивши заповнений протокол страховику, постраждалий в аварії може отримати відшкодування збитку.

Нагадаємо, вчора президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) затвердила Бориса Візірова генеральним директором бюро, а Вадима Загребного - заступником гендиректора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: