Митниця виявила понад 40 тонн товарів із ГМО

П'ятниця, 8 червня 2012, 18:27

Співробітники митниці виявили дві спроби ввезення на митну територію України понад 40 тонн товарів, які в своєму складі містили заборонені генно-модифіковані організми.

Про це йдеться у повідомленні Держветфітослужби.

"В першому випадку митники затримали та вилучили 21 тонну кормових добавок для годівлі тварин з вмістом молочних продуктів. Продукція імпортувалась з Бельгії, а загальна вартість партії сягнула майже 150 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

У другому випадку, зазначають у Держветфітослужбі, одне з вітчизняних товариств автомобільним транспортом з Нідерландів ввезло 20 тонн замінника молока для телят та поросят.

Реклама:

"У результаті випробувань, проведених ДП "Укрметртестстандарт", в кормах було виявлено генетично модифіковану сою, вміст якої сягнув більше 5%. Небезпечні товари вилучено до рішення суду", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович звільнив Івана Бісюка з посади голови Держветфітослужби і призначив його заступником міністра аграрної політики та продовольства України - керівником апарату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: