"Сбєрбанк Росії" придбав турецький банк майже за 3 мільярди євро

П'ятниця, 8 червня 2012, 17:59

Російський державний "Сбєрбанк Росії" купує за 2,8 млрд євро турецький "DenizBank".

Про це йдеться в повідомленні "Сбєрбанку", передає УНІАН.

"ВАТ "Сбєрбанк Росії" і акціонери банку DenizBank AS, компанії Dexia NV / SA and Dexia Participation Belgium SA, підписали остаточну угоду про придбання 99,85% акцій "DenizBank" "Сбєрбанком" за 6,469 млрд турецьких лір (що за поточним курсом обміну становить близько 2,821 млрд євро або 3,504 млрд доларів)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, в периметр угоди увійшли DenizBank і його дочірні структури.

Реклама:

Узгоджена ціна покупки відповідає величині акціонерного капіталу DenizBank з коефіцієнтом 1,33 на 31 березня 2012 року і є предметом коригування під час закриття.

На 31 березня 2012 DenizBank посідав восьме місце серед турецьких банків за обсягом сумарних активів і депозитів і за обсягом виданих кредитів.

Нинішнє керівництво створило цей банк з нуля в 1997 році.

Зараз DenizBank входить в п'ятірку найбільших приватних банків у Туреччині і вже багато років зберігає стабільно високі показники росту і привабливу прибутковість.

Банк функціонує в масштабі всієї країни.

У Туреччині в нього відкрито 592 відділення, а також є 15 дочірніх структур за кордоном.

"З урахуванням нещодавньої операції з придбання "Тройки Диалог" і Volksbank International, придбання DenizBank стало останнім кроком на шляху перетворення "Сбєрбанку" з найбільшого російського банку в провідну міжнародну фінансову установу", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!