"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ оцінює потребу банків Іспанії в капіталі у 40 мільярдів євро

П'ятниця, 8 червня 2012, 15:05

Доповідь МВФ щодо іспанських банків покаже, що їм потрібно вливання капіталу в розмірі не менше 40 мільярдів євро (50 мільярдів доларів).

Про це повідомили джерела з фінансового сектора, пише Reuters.

Доповідь, яка буде опублікована в понеділок, також покаже, що, в цілому, необхідно 90 мільярдів євро, щоб привести в порядок весь банківський сектор Іспанії, проте здорові банки самостійно покриють значну частину цієї суми, сказало одне з джерел.

"Брак капіталу в іспанських банків буде близько 40 мільярдів євро, якщо взяти до уваги здатність деяких компаній покрити очікувані збитки за допомогою своїх власних ресурсів", - сказало джерело.

Реклама:

Урядові джерела відмовилися коментувати ці цифри, а один з них попередив, що МВФ, можливо, ще не закінчив розрахунки.

Доповідь МВФ, разом з перевіркою іспанського банківського сектора, яку проводять консультаційні фірми Oliver Wyman і Roland Berger, допоможе визначити розмір програми допомоги для іспанських банків, яка зараз розробляється в Мадриді, Брюсселі та Берліні.

Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос сказав в середу, що невідкладних планів звернення за допомогою поки немає і Мадрид почекає результатів перевірки Wyman-Berger, які з'являться до кінця червня, перш ніж приймати рішення про спосіб рекапіталізації банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: