"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров: аномальна ціна на російський газ буде знижена. Колись

П'ятниця, 8 червня 2012, 14:15

Ціна на російський газ для України рано чи пізно буде знижена.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у п'ятницю в Києві в ході зустрічі з експертами з обговорення програми імпортозаміщення, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Аномальна ціна на російський газ рано чи пізно буде знижена. Це все прекрасно розуміють", - сказав він.

Прем'єр вважає, що у зв'язку із завищеною ціною на імпортний газ і надзвичайно високими втратами ресурсів у вітчизняному ЖКГ поки рано говорити про підняття цін на газ для населення.

Реклама:

Крім того, Азаров заявив, що розраховує на якнайшвидше підписання Shell угоди про розподіл продукції на видобуток вуглеводнів, які видобуватимуться в рамках розробки Юзівської площі.

"Компанія Shell є світовим лідером у видобутку вуглеводнів, і ми сподіваємося, що перемога в конкурсі дозволить вам активно працювати в розробці Юзівського родовища", - заявив він в ході зустрічі з керівником українського представництва Shell Грехемом Тайлі в п'ятницю.

"Зараз ми очікуємо від вас необхідних кроків для підписання угоди, і сподіваємося, що найближчим часом ваша компанія представить на розгляд уряду проект угоди про розподіл продукції", - сказав прем'єр.

У свою чергу, представник Shell зазначив, що успішна розробка родовища дозволить подвоїти сукупний видобуток газу в Україні.

Також Азаров заявив, що Україна завжди мала хороші перспективи розвитку власного видобутку газу та нафти.

"В України завжди були хороші перспективи розвитку власного видобутку газу та нафти. У радянські часи, виходячи з політичних міркувань, освоювалася Сибір, а там, де трохи важче освоювати, - залишали на потім. Ось це "потім" і настало", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: