"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Близнюк хоче в 2013 році збільшити фінансування "іпотеки Януковича" до 2 мільярдів

Четвер, 7 червня 2012, 16:46

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір ініціювати в 2013 році збільшення до 2 млрд гривень обсяги фінансування держбюджетом часткової компенсації процентних ставок щодо іпотечних кредитів для населення.

Про це повідомив глава відомства Анатолій Близнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"На наступний рік ми будемо говорити про те ж 1 млрд (витрати держбюджету в 2012 році) і 1 млрд на продовження цієї програми", - заявив Близнюк.

Міністр зазначив, що до Верховної ради внесено законопроект, який передбачає внесення до Бюджетного кодексу захищеної статті витрат по держкомпенсаціям громадянам процентної ставки.

Реклама:

Як повідомлялося, механізм здешевлення іпотечних кредитів вартістю не більше 16% річних, наданих на строк до 15 років в гривні, передбачає часткову компенсацію позичальнику фактично сплачених відсотків до рівня 3% річних за рахунок коштів держбюджету.

Раніше, 7 березня 2012 року президент Віктор Янукович в рамках соціальних ініціатив оголосив, що з травня 2012 року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: