"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок мобільних телефонів повернувся до темпів зростання 2009 року

Четвер, 7 червня 2012, 11:52

Світовий ринок мобільних телефонів виросте трохи більше, ніж 4% в річному обчисленні в 2012 році, що є найбільш низьким темпом зростання з 2009 року.

Такі дані наводить у своєму звіті International Data Corporation (IDC), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Це пов'язано з різким падінням на ринку так званих feature phone (телефонів з мінімальним набором функцій) і млявими економічними умовами.

За прогнозами IDC, постачальники по всьому світу відвантажать в цілому майже 1,8 млрд мобільних телефонів в 2012 році, в порівнянні з 1,7 млрд штук у 2011 році.

Реклама:

До кінця 2016 року в роздріб будуть направлено 2,3 млрд мобільних телефонів, очікують аналітики компанії.

Повільне зростання загального ринку мобільних телефонів пояснюється, в першу чергу, прогнозованим зниженням поставок простих телефонів на 10%.

Багато власників звичайних телефонів, які іноді називають пристроями talk and text ("розмова і текст"), тримаються за свої телефони у зв'язку із невизначеною ситуацією щодо зайнятості і сумнівними економічними перспективами.

Незважаючи на скорочення поставок, звичайні мобільні телефони будуть як і раніше становити левову частку ринку (61,6%) від загального ринку мобільних телефонів цього року.

Ринок смартфонів буде в значній мірі компенсувати зниження поставок feature phone, показавши зростання на 38,8% в річному обчисленні до 686 млн одиниць.

Високий попит на смартфони підживлюється, серед іншого, субсидіями постачальників, падінням середніх цін реалізації та вартості компонентів, збільшенням асортименту пристроїв і наявністю недорогих тарифних планів.

В результаті придбання смартфона стає все більш привабливим для все більшого числа користувачів.

Але зростання на цьому ринку вже не буде таким стрімким.

"Парад смартфонів в цьому році не буде таким жвавим, як в минулому", - говорить старший аналітик IDC по ринку мобільних пристроїв Кевін Рестіво.

"Перехід користувачів мобільних телефонів на смартфони буде продовжуватися, поступово слабшаючи. При цьому зростання ринку смартфонів буде все більше визначатися тріумвіратом мобільних операційних систем (ОС): Android, IOS і Windows Phone 7", - додає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: