"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може стати лідером Європи з розробки сланцевого газу - Financial Times

Середа, 6 червня 2012, 20:26

У розробці "альтернативного" газу зі сланцевих і вугільних пластів Україна може випередити Європу, яка поки про цей газ лише говорить.

Про це передає ТСН з посиланням на Financial Times.

За словами експертів видання, залучення іноземних компаній до розробки внутрішніх запасів газу в Україні поступово перетворилося на стратегію, враховуючи невигідні чинні газові контракти.

При цьому влада вже забезпечила прийняття законів щодо угод про розподіл продукції та запросила великі міжнародні компанії брати участь в конкурсах на розробку альтернативних газових родовищ.

Реклама:

Нагадаємо, у травні Україна підписала з компаніями "Chevron" та "Shell" договори про розробку газових родовищ, згідно з якими ці компанії зобов'язані вкласти до 370 мільйонів доларів в оцінку можливості видобутку газу на українських потенційних родовищах.

Нещодавно міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький заявив, що Shell, яка перемогла в конкурсі на розробку Юзівської газоносної площі, вирішила виплатити Україні додатковий бонус у розмірі 400 млн доларів, якого в початкових умовах конкурсу не було.

Менеджер компанії Chevron Діана Сідней заявила, що компанія після перемоги в тендері сподівається якомога швидше приступити до видобутку сланцевого газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: