Росія підозрює Білорусь в ухиленні від мит на паливо

Середа, 6 червня 2012, 17:55

Посол Росії в Білорусії Олександр Суриков заявив у середу, що Москва досліджує причини різко збільшеного обсягу імпорту російських нафтопродуктів в Білорусь.

Про це заявив посол сьогодні на прес-конференції, передає Reuters.

"Російська сторона звернула увагу, що імпорт нафтопродуктів до Білорусі зріс в рази", - сказав Суриков.

"Реекспорт можливий, будь ласка, але заплати мита, як у Росії".

Реклама:

"Звернули увагу, що з'явилося таке поняття як розчинники, розріджувачі, які не обкладаються митом, - додав посол. - Ми зараз досліджуємо ці питання, і вони будуть обговорюватися з білоруською стороною, щоб не було порушень в плані реекспорту".

Згідно з даними російської залізничної статистики, за січень-квітень експорт нафтопродуктів до Білорусі зріс на 469% до 1,64 млн тонн.

За інформацією Бєлстата, сукупний, з урахуванням поставок по трубопроводах, імпорт нафтопродуктів до Білорусі в січні-березні зріс в 4,4 рази до 2,9 млн тонн, а експорт білоруських нафтопродуктів збільшився на 68,9% до 4,78 млн тонн.

Представник державного "Белнефтехима" сказав, що не має інформації про випадки реекспорту нафтопродуктів з Білорусі.

Росія цього року підтримала Білорусь, що переживає наслідки найжорстокішої за десятиліття фінансової кризи, новими пільгами в придбанні енергоносіїв.

Мінськ за зниженою ціною купує нафту для переробки на своїх НПЗ з умовою повернення мит в російський бюджет при експорті отриманих з цієї нафти нафтопродуктів.

За даними Нацбанку Білорусі, за січень-квітень перерахування експортних мит становили близько 1,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error