МВФ каже, що єврозоні потрібен "генеральний план"

Середа, 6 червня 2012, 15:19

Лідерам єврозони потрібні "генеральний план" і "колективний намір", щоб вирішити проблеми єврозони, але не обов'язковий крайній термін.

Про це заявила директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, пише Reuters.

Американський мільярдер Джордж Сорос сказав в суботу, що в єврозони є три місяці на вихід з кризи.

"Я не велика прихильниця таких планових заяв, які в будь-якому випадку весь час порушуються", - сказала Лагард.

Реклама:

Хоча лідерам єврозони варто було б прийняти потрібні рішення раніше, ніж пізніше, вони повинні узгодити комплексний набір принципів, щоб виконувати їх з часом, сказала вона.

"Генеральний план, який підписує кожен, буде важливий, оскільки він створить бачення, створить колективний намір. Саме цього не вистачає зараз", - сказала вона.

Греція, Ірландія і Португалія вже користуються міжнародними програмами фінансової допомоги, і ринки все сильніше бояться, що Іспанія, яка переживає глибоку банківську кризу, буде змушена пройти той же шлях.

Джерела повідомляють, що прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой вимагає прямої допомоги іспанським банкам від Європи, при моральній підтримці Єврокомісії, але Німеччина виступає проти.

ЗМІ пишуть, що Берлін замість цього змушує Мадрид звернутися за повноцінною допомогою.

Лагард заявила, що необхідно прийняти рішення щодо банківського сектора Іспанії, але спростувала інформацію про те, що країна шукала допомоги у МВФ для рекапіталізації.

Вона відмовилася відповісти, як би МВФ відреагував на подібний запит.

Лагард також похвалила уряд Іспанії за пенсійну реформу і реформу ринку зайнятості, заявивши, що Іспанії не потрібні додаткові заходи з точки зору бюджетних реформ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: