Азаров не задоволений темпами просування дешевої іпотеки

Середа, 6 червня 2012, 12:59

Прем'єр-міністр Микола Азаров незадоволений темпами укладання кредитних договорів в рамках реалізації програми здешевлення кредитів на придбання доступного житла.

Про це він сказав, відкриваючи чергове засідання уряду в середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Азаров зазначив, що сьогодні розгортається реалізація ініціативи президента щодо здешевлення кредитів на придбання доступного житла.

За його словами, на 1 червня для участі в цій програмі зареєструвалися 5100 громадян.

Реклама:

Прем'єр повідомив, що для реалізації в рамках програми визначені 68 житлових об'єктів, з 3311 квартирами.

"Розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, тобто безпосереднім виконавцям програми, переведені бюджетні кошти. Тобто, умови створені, і обсяг роботи для початку достатньо вагомий. Але темпи укладання кредитних угод не влаштовують", - сказав глава уряду.

Він звернув увагу міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка і міністра фінансів Юрія Колобова, що цей процес потрібно щодня жорстко контролювати.

"Тому що це нова і складна справа. А на кону - підтримку темпів житлового будівництва. І, що важливіше - довіра людей. Я вимагаю щоденного моніторингу виконання програми доступного кредитування і щоденних практичних результатів", - сказав він.

За словами Азарова, на сьогоднішньому засіданні буде заслухана інформація про стан справ у цій галузі.

Нагадаємо, механізм здешевлення іпотечних кредитів вартістю не більше 16% річних, наданих на строк до 15 років у гривні для придбання житла в об'єктах незавершеного будівництва, передбачає часткову компенсацію позичальнику фактично сплачених відсотків до рівня 3% річних за рахунок коштів держбюджету.

У 2012 році на ці цілі виділений 1 млрд гривень.

В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ заявляють, що програма стартувала 15 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: