"Укрзалізниці" не вдалося придбати багато нових вагонів

Середа, 6 червня 2012, 12:18

ДП "Укрспецвагон", дочірнє підприємство "Укрзалізниці", скасувало тендер на закупівлю послуг із фінансового лізингу для придбання 5 тис. напіввагонів.

29 травня було прийняте рішення про скасування торгів, які були оголошені 2 квітня, пише газета "Экономические известия" з посиланням на публікацію в "Віснику державних закупівель".

В "Укрзалізниці" підтвердили, що тендер визнано таким через недостатню кількість заявок (їх надійшло менше двох).

Таким чином, до цих пір "Укрзалізниці" не вдалося приступити до виконання плану по безпрецедентного оновленню парку рухомого складу.

Реклама:

В кінці 2011 року держадміністрація пообіцяла почати в 2012 році реалізацію програми "Український вагон" нагадує видання.

Програма передбачала закупівлю протягом 2,5-3 років 25 тис. піввагонів на загальну суму близько 12 млрд гривень.

Значну частку програми керівництво залізниці зібралося реалізувати вже в нинішньому році, закупивши 10 тис. напіввагонів.

Проте, після майже половини з заявленого терміну кошти на закупівлю так і не знайдені.

Тендер на закупівлю лізингових послуг - лише один з декількох, оголошених Держадміністрацією для пошуку фінансування.

За інформацією видання, розкриття заявок участі по ще одному тендеру на закупівлю лізингових послуг на шість лотів, оголошеного 28 травня, має відбутися 27 червня.

Оголошення кількох тендерів пов'язано з тим, що закупівлю (за власні кошти на умовах фінансового лізингу) повинні були здійснювати два підприємства - "Укрспецвагон" і Дарницький вагоноремонтний завод (останнє - також дочка "Укрзалізниці").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: