"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Укравтодорі кажуть: "дорога до Євро", яку ремонтували, була збудована ще за СРСР

Середа, 6 червня 2012, 11:24

Із метою підготовки до Євро-2012 у 2011 році були виконані роботи із ремонту існуючої дороги Львів – Краківець, побудованої за радянських часів, оскільки компанія "Альтком", яка виграла тендер на будівництво нової дороги, до роботи так і не приступила.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор).

"В "Українській правді" з’явилася інформація про те, що "збудовану до Євро-2012 "Альткомом" трасу уже ремонтують за чверть мільярда". Однак при підготовці публікації були перекручені реальні факти. Зокрема, ідеться про ремонт ділянки дороги, яка була побудована за радянських часів. Нової ж дороги, на яку посилаються в публікації, просто… не існує. (Ця заява) не має нічого спільного із реальністю – не можна ремонтувати те, що взагалі не будувалося", - ідеться у повідомленні.

"Укравтодор роз’яснює, що будівництво нової дороги І категорії Львів – Краковець, на яке у жовтні 2010 року був укладений договір підряду з фірмою "Альтком" вартістю 1,42 млрд гривень, у зв’язку з відсутністю бюджетного фінансування, не розпочиналося. Жодної копійки на фінансування цього об’єкту витрачено не було", - наголосили у відомстві.

Реклама:

В Укравтодорі поінформували, що із метою підготовки до Євро-2012 у 2011 році були виконані роботи з ремонту існуючої дороги Львів - Краківець, який включав влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття, влаштування верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону ЩМА-20, поновлення елементів облаштування дороги (знаки, автобусні павільйони, розмітка, бар'єрне огородження тощо).

"Протяжність відремонтованої дороги 61,7 км (а не 70 км, як вказано в публікації, оскільки перші 8,3 км – комунальна вулиця міста Львів не ремонтувалася за кошти державного бюджету). Вартість ремонту одного кілометра становить 4,167 млн гривень, а не 7,5 млн гривень, як наведено в публікації у ЗМІ", - наголосили у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: