"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна акцій Facebook впала майже на третину з моменту IPO

Середа, 6 червня 2012, 10:00

На торгах на NASDAQ у вівторок вартість паперів соціальної мережі Facebook подолала наступний психологічний бар'єр - 26 доларів за акцію.

За підсумками торгів вартість акцій Facebook знизилася на 3,83% - до 25,87 долара. А з моменту IPO - 18 травня - її папери подешевшали на 32%, пише газета "Ведомости".

Удар по акціях Facebook вчора завдали аналітики Bernstein, які встановили справедливу вартість паперів соцмережі на рівні 25 доларів.

Вони написали у своїй аналітичній записці, що придбання паперів компанії містить у собі ризики, оскільки інвестори сумніваються в тому, що компанія зможе виконати власні прогнози на 2013 рік.

Реклама:

За даними FactSet Research, це найнижча оцінка паперів Facebook на Wall Street.

Із 15 компаній 7 рекомендували купувати акції Facebook, 4 - тримати, інші - продавати.

Bernstein у своїй записці послався на стрімке уповільнення зростання доходів соцмережі за останні кілька кварталів.

Крім того, вони не впевнені, що Facebook зможе конкурувати з Google і відбити у пошуківця значну частку рекламного пирога.

Аналітики S&P Capital IQ, навпаки, більш оптимістичні - вони підняли рекомендацію для паперів Facebook із "продавати" до "тримати".

Аналітик S&P Capital IQ Скотт Кесслер встановив справедливу вартість акцій Facebook на рівні 27 доларів.

"У нас досі залишаються питання щодо монетизації і мобільної аудиторії соцмережі, а також капітальних витрат, придбання сторонніх компаній і корпоративного управління", - сказав він у коментарі WSJ.

Як відомо, Facebook провела успішне IPO на NASDAQ близько двох тижнів тому. Вона продала 421,2 млн своїх акцій, виходячи з ціни в 38 доларів за папір.

Свої частки у Facebook продали інвесткомпанії, серед яких і російські DST Global і Mail.ru Group, а також засновники і співробітники компанії, включаючи її гендиректора та засновника Марка Цукерберга.

Капіталізація Facebook за час IPO склала рекордні для інтернет-компаній 104 млрд доларів (включаючи опціони).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: