Курс євро зростає після даних про ВВП Австралії

Середа, 6 червня 2012, 09:45

Курс євро виріс у середу завдяки закриттю коротких позицій після того, як ризиковані активи зміцнилися на сильних даних про економічне зростання в Австралії.

ВВП Австралії виріс на 1,3% у першому кварталі, значно перевищивши прогнози аналітиків, що чекали підйому на 0,5%, повідомляє агентство Reuters.

Однак трейдери зберігають обережність перед засіданням Європейського центробанку, причому деякі готуються до скорочення ключової ставки, хоча більшість очікує, що банк не стане міняти політику і збереже ставку на позначці 1% річних.

"Оскільки активні політичні переговори тривають, ЄЦБ може вирішити, що йому складно зараз діяти рішуче для підтримки європейського боргового ринку. Я також не думаю, що він скоротить ставку", - сказав Суміта Камеї із Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Реклама:

Міністри фінансів країн "Великої сімки" не вжили жодних заходів, щоб заспокоїти страхи з приводу боргової кризи єврозони, а лідери Євросоюзу, мабуть, збираються працювати разом над планом глибокої політичної інтеграції, який дозволить зміцнити єврозону в майбутньому.

Єдина валюта виросла до долара на 0,36% до 1,2494 долара, утримуючись значно вище дворічного мінімуму 1,2288 долара за євро, досягнутого минулої п'ятниці.

Проти ієни євро піднявся на 0,53% - до 98,52 єни за євро, відштовхнувшись від одинадцятирічного мінімуму 95,59 єни, також зачепленого у п'ятницю.

На тлі зміцнення євро, долар впав по відношенню до корзини валют. Доларовий індекс опустився на 0,173% - до 82,561.

До єни долар виріс на 0,15% - до 78,85 єни за долар після того, як Японія дала зрозуміти, що готується до інтервенції, щоб обмежити зміцнення своєї валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!