Уряд очікує в 2013 році отримати 500 мільйонів від податку на багатство

Вівторок, 5 червня 2012, 19:39

Уряд прогнозує, що новий податок на багатство і предмети розкоші має принести до держбюджету в 2013 році 500 млн гривень.

Про це йдеться у пояснювальній записці до відповідного проекту змін до Податкового кодексу, передає "Інтерфакс-Україна".            

Згідно з проектом, сплачувати податок у розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (зараз близько 20 гривень) пропонується за квартири загальною площею понад 200 кв. м, дачні будинки та котеджі загальною площею понад 500 кв. м і об'єкти житлової нерухомості у власності одного платника податків понад 600 кв. м.            

Згідно із законопроектом, дорогоцінні вироби, годинники, мобільні телефони дорожче 50 мінімальних зарплат (МЗ), зброя дорожче 20 мз, хутряні вироби дорожче 40 мз і предмети мистецтва та антикваріату дорожче 50 мз передбачається оподатковувати за ставкою 10% від вартості при купівлі або ввезенні.            

Реклама:

Передбачається, що закон вступить в силу з 1 січня 2013 року, при цьому податок на нерухомість може сплачуватися до 1 серпня.

Як повідомлялося, податок на багатство передбачає також зміну схеми оподаткування автотранспорту, а саме уряд хоче обкласти автомобілі 40% податком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: