Ірак отримав від України 62 бронетранспортери

Вівторок, 5 червня 2012, 15:39

Ірак сьогодні прийняв від України другу партію бронетранспортерів БТР-4 – загалом 62 одиниці.

Про це повідомили у ДК "Укроборонпром", зазначивши, що це відбулося згідно з підписаним контрактом і графіком, передає УНІАН.

За словами співробітника прес-служби, що перебував на полігоні в Харкові, представник Міністерства оборони Іраку подякував українській стороні за "прекрасну військову техніку, яка повністю задовольняє вимоги Міністерства оборони Іраку".

Як повідомлялося, 3 квітня "Укроборонпром" оприлюднив повідомлення, що готовий передати Іраку другу партію БТР-4 у складі 62 машин.

Реклама:

Проте деякі ЗМІ писали, що фахівці з Багдада, які прибули до України за партією виготовлених для Іраку БТРів, нібито виявили суттєві дефекти в системах озброєння і управління вогнем.

"Контракт між Україною і Іраком виконується стабільно. На сьогодні ДП "Завод Малишева" разом із співвиконавцями контракту завершують підготовку до здачі іноземному замовникові другої партії бронетехніки в кількості 62 БТР-4", - заявляв тоді генеральний директор ДК "Укроборонпром" Дмитро Перегудов.

Наприкінці 2009 року Україна та Ірак підписали контракт на поставку 420 машин БТР-4 на загальну суму 457,5 млн доларів.

Основний виконавець контракту – Харківське конструкторське бюро імені Морозова (ХКБМ), співвиконавець – ДП "Завод імені Малишева".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: