"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може відновити експорт газу до Польщі

Вівторок, 5 червня 2012, 13:30

Україна може відновити експорт природного газу до Польщі у 2012 році.

Про це ідеться у проекті прогнозного балансу надходження та розподілу газу на поточний рік, повідомляє агентство "Українські новини".

У документі ідеться про те, що відновлення експорту буде відбуватися із ресурсів дочірньої компанії НАК "Нафтогаз Україна" "Украгазвидобування" в обсязі по 100 млн кубометрів у другому і третьому кварталі 2012 року.

Згідно з документом, в інші країни експорт газу не передбачений.

Реклама:

Як відомо, Україна не експортує газ до Польщі з 2011 року.

Раніше "Нафтогаз" щороку експортував близько 5-6 млн кубометрів газу до цієї країни для потреб населення, що проживає в прикордонних територіях.

У липні 2011 року президент Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною радою закон "Про внесення змін до закону "Про засади функціонування ринку природного газу", яким Верховна рада дозволила використання видобутого в Україні газу для виконання договірних зобов'язань із експорту природного газу за чинними контрактами відповідно до міжурядових угод.

У травні 2012 року Верховна рада відмовилася прийняти законопроект, за яким "Нафтогаз" і його дочірні підприємства зобов'язані реалізовувати весь видобутий газ для потреб населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: