"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справи України на Варшавській біржі пішли трохи краще

Вівторок, 5 червня 2012, 09:01

Індекс українських компаній Варшавського фондового ринку (WSE) WIG-Ukraine додав за минулий тиждень 1,61%, піднявшись зі своїх історичних мінімальних значень, досягнутих наприкінці травня.

Торги п'ятниці український індикатор закінчив на рівні 607,17 пунктів, що на приблизно на 10 пунктів нижче від досягнутого минулого тижня максимуму, повідомляє агентство УНІАН.

Український індекс піднявся майже на стільки само, як і головний індикатор польського ринку WIG20, який додав за останні п'ять торгових сесій 1,69% на тлі зростання інших основних індексів в межах близько 0,9-1,2%.

WIG-Ukraine піднявся минулого тижня завдяки подорожчанню майже на 7% найбільшої української компанії на Варшавській біржі - Kernel, частка якої в українському індикаторі становить 40%.

Реклама:

Серед десяти українських компаній, які котируються на головному ринку WSE, окрім Kernel, який входить до польських "блакитних фішок", за останні п'ять сесій подорожчали папери тільки Agroton (+1,7%) й IMC (0,41%).

Папери інших компаній подешевшали в межах 2,2-5,3%.

Найбільше впала капіталізація вуглевидобувних компаній Coal Energy і Sadovaya Group (-4,4%), а також виробника молочних виробів - Milkiland (-2,5%).

Акції найбільшого в Україні виробника цукру Astarta закінчили тиждень торгів на рівні закриття торгів попередньої п'ятниці.

Sadovaya Group минулого тижня досягла чергового історичного мінімуму вартості своїх акції на рівні 3,41 злотого за штуку, закрившись наприкінці торгів трохи вище за цей рівень.

З початку виходу на біржу папери компанії подешевшали на 64%.

Як повідомлялося, наприкінці травня WIG-Ukraine досяг нового історичного мінімуму на рівні 592,37 пункту, що десь на 60 пунктів нижче за попередній мінімум, досягнутий у грудні 2011 року.

Варшавська біржа розраховує український індекс із 4 травня 2011 року із базових тисячі пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: