"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін: "Південний потік" запрацює через півтора-два роки

Понеділок, 4 червня 2012, 14:20

Про це заявив президент Росії Володимир Путін у своєму виступі на засіданні 29-го саміту Росія – Європейський Союз, передає Радіо "Свобода".

"Здійснюються постачання газу першою ділянкою північноєвропейського газопроводу. Повним ходом йде будівництво його другої нитки. Хочу поінформувати вас, шановні колеги, що морська ділянка другої нитки "Північного потоку" вже практично завершена", – сказав Путін.

Він нагадав, що в грудні 2011 року "Південний потік" одержав додатковий імпульс. Турецька сторона схвалила його прокладення у своїй винятковій економічній зоні.

Реклама:

"Ми одержали остаточний дозвіл уряду Турецької Республіки. Плануємо приступити до будівництва цього газопроводу наприкінці поточного року. Думаю, що буде потрібно десь півтора-два роки для того, щоб ця система запрацювала", – сказав російський президент.

Як відомо, "Північний потік" завдовжки 1,2 тис. кілометрів вже постачає російський газ до Німеччини.

Комерційні постачання першою ниткою "Північного потоку" почалися 8 листопада 2011 року.

Газопровід "Південний потік" має іти через акваторію Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи.

Перші постачання цим газопроводом заплановані на кінець 2015 року.

Раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що нові російські газопроводи до Європи в обхід України не становлять "ніякої альтернативи" українській газотранспортній системі.

Україна для управління своєю газотранспортною системою і її модернізації пропонує створити тристоронній консорціум за участі самої України, а також Росії і Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: