Колишній віце-президент Citigroup засуджений за розкрадання

Субота, 30 червня 2012, 13:13

Федеральний суд в Брукліні в п'ятницю засудив колишнього віце-президента Citigroup Inc Гері Фостера до 97 місяців (вісім років і один місяць) позбавлення волі за розкрадання більше 22 млн доларів.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на агентство Reuters.

Спочатку 35-річному Фостеру загрожувало до 30 років в'язниці, але суд врахував, що обвинувачений співпрацював зі слідством, зізнався в розкраданні і добровільно повернувся в США з Таїланду, хоча знав про те, що на його ім'я виписаний ордер на арешт.

Обвинувачений працював в Citigroup протягом 10 років, займав пост віце-президента і очолював департамент касових операцій.

Реклама:

За даними прокуратури, 35-річний Фостер, використовуючи інсайдерську інформацію, протягом декількох років переказував різні суми з різних рахунків Citigroup на свій власний рахунок в іншому банку.

Розкрадання віце-президент компанії приховував за допомогою фіктивних бухгалтерських звітів, згідно з якими гроші були переведені за реально існуючими контрактами.

На викрадені кошти Фостер придбав нерухомість на Манхеттені, в Брукліні і Нью-Джерсі, а також люксові автомобілі, включаючи Ferrari і Maserati.

Після початку судового процесу влада США конфіскувала у Фостера майно на суму 14 млн доларів.

Шахрайство було розкрито під час аудиту Citigroup, що проводився Міністерством фінансів.

Фостер був заарештований в липні 2011 року в міжнародному аеропорту JFK після прильоту з Бангкока і на допиті дав свідчення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: