"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь, Росія і Казахстан погодили зміни в єдиному митному тарифі

Четвер, 28 червня 2012, 17:18

Білорусь, Росія і Казахстан в минулу середу завершили узгодження змін до Єдиного митного тарифу ЄЕП, пов'язаних з очікуваним вступом Росії до СОТ.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Вчора ми завершили роботу по внесенню змін до єдиного митного тарифу з 1 вересня, з урахуванням зобов'язань Росії щодо вступу до СОТ. Ці зміни будуть враховані в єдиний митний тариф", - сказав Гурьянов, виступаючи в четвер у Мінську на розширеному засіданні постійного комітету Консультативної ради з іноземних інвестицій при уряді Білорусі.

Гурьянов підкреслив, що у зв'язку з очікуванням середнього рівня тарифного захисту, "для бізнесу катастрофи не буде".

Реклама:

За його даними, протягом найближчих 7 років середня ставка митного тарифу буде знижена з 10,5% до 7,5-8,5%.

Він також повідомив, що в результаті консультацій Білорусі, Росії та Казахстану, Білорусь і Казахстан збережуть діючий рівень тарифного захисту по транспортним засобам до свого вступу в СОТ.

Крім того, в машинобудівному секторі "необхідний захист збережеться: ми дивимося варіанти підтримки сектора за рахунок держпрограм, банківсько-фінансової сфери, податкового регулювання".

Гурьянов підкреслив, що базові умови роботи в ЄЕП сформовані з урахуванням умов, на яких Росія вступає до СОТ.

Заступник міністра також повідомив, що у вересні 2012 року очікується відновлення переговорів щодо вступу Білорусі до СОТ.

"Складено четверта версія зведеного звіту (щодо вступу Білорусі до СОТ) і в разі його прийняття розпочнеться фінальна стадія (приєднання країни до СОТ)", - сказав Гурьянов.

Він також поінформував, що країні належить близько 20 двосторонніх переговорів, проте заступник міністра не вважає це проблемою, оскільки "тарифні зобов'язання отфиксированной в рамках Митного союзу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: