"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Донецьк на Євро-2012 заробив близько 300 мільйонів

Четвер, 28 червня 2012, 14:16

До бюджету Донецька за три тижні проведення чемпіонату Європи з футболу надійшло додатково 300 млн гривень.

Про це заявив міський голова Олександр Лук'янченко в четвер на підсумковій прес-конференції, присвяченій закінченню матчів Євро-2012 в Донецьку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, чемпіонат у місті пройшов комфортно.

"Ми змогли створити умови і для вболівальників і для жителів міста", - повідомив Лук'янченко.

Реклама:

Мер висловив подяку президенту Віктору Януковичу, президенту ФК "Шахтар" Ринату Ахметову, персоналу стадіону "Донбас-Арена", керівництву УЄФА за надану допомогу в проведенні матчів ЄВРО у Донецьку на високому рівні.

Особливу подяку Лук'янченко висловив волонтерам і жителям міста.

"Хочу сказати, в першу чергу, слова подяки жителям міста Донецька, які підтвердили статус Донецька як гостинного міста, розвіяли міфи англійських і європейських ЗМІ про тих от всіх страшилках, які там показували і демонстрували населенню цих країн", - сказав міський голова.

За його даними в Донецьку за три тижні Євро-2012 побувало понад 300 тис. уболівальників. 70 000 з них прибули автотранспортом, 70 000 - залізничним транспортом, 57 000 - авіатранспортом.

З іноземних уболівальників найбільше гостей прибуло з Росії - 60% (39 тис.), Франції - 15,7 тис. уболівальників і Англії - 15,3 тис.

В середньому на кожному матчі на стадіоні "Донбас-Арена" були присутні 45 тис. глядачів (на матчі Україна-Франція - 50 тис).

Міжнародний аеропорт ім.Прокофьева в Донецьку за час чемпіонату обслужив 1372 літака.

У готелях, гуртожитках, санаторіях та кемпінг-парку гостям було надано 13118 місць для розміщення.

За даними керівника офіційної фан-зони УЄФА Євро-2012 Ігоря Мартинова, за час чемпіонату у фан-зоні побувало майже півмільйона уболівальників (у середу - день півфінального матчу - 30 тис.).

Мартинов також повідомив, що вдале розташування фан-зони у парку ім.Щербакова дозволило уникнути проблем, які виникли з відновленням інфраструктури в інших містах, що приймають чемпіонат.

"У нас практично не буде відновлювальних робіт", - повідомив він.

Крім того, за даними Мартинова, фахівців, які організували роботу фан-зони, вже запросили для консультацій росіяни, які беруть в 2018 році чемпіонат світу з футболу.

За даними Мартинова, в фан-зоні з дня відкриття і по сьогоднішній день було випито 1402 кега пива (42 тис. літрів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: