Білорусь і Венесуела уклали угоди на 5 мільярдів доларів

Четвер, 28 червня 2012, 13:14

Білорусь і Венесуела планують у найближчі роки реалізувати спільні проекти загальною вартістю близько 5 млрд доларів.

Про це заявив перший віце-прем'єр білоруського уряду Володимир Семашко, коментуючи підписані документи в ході візиту в Каракас президента Олександра Лукашенка, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Підписані в ході візиту 24 документа припускають сумарну їх вартість близько 5 млрд. доларів", - сказав Семашко.

Зокрема, уточнив він, реалізація контракту на будівництво ТЕЦ потужністю 600 МВт в промисловій зоні Санта Інес передбачає фінансування в обсязі 1,28 млрд доларів.

Реклама:

Також, продовжив він, підписано угоду на проектування і будівництво газопроводу Баркісемето-Барінас протяжністю 260 км.

Проект оцінюється в 300 млн доларів, поінформував перший віце-прем'єр.

"Ми домовилися розвивати газове напрямок нашої співпраці, використовуючи попутний при видобутку нафти газ по різних напрямках", - заявив Семашко.

Зокрема, за його словами, мова йде про переведення автомобілів на газомоторне паливо, білоруськими фахівцями вже газифіковано мікрорайон Сукре венесуельської столиці, де проживає 2 млн жителів.

Семашко зазначив, що білоруська сторона продовжує будівництво у Венесуелі агромістечка з 500 будинками присадибного типу, великий молочно-товарну ферму, молокозаводом, птахофабрикою з виробництва 6 тис. тонн м'яса.

"Проект оцінюється в 500 тис. доларів. Уго Чавес запропонував нам побудувати ще 4 таких агромістечка", - повідомив перший віце-прем'єр.

За його словами, до числа великих відноситься також проект з будівництва домобудівних підприємств, "а це десь близько 300 млн доларів".

Семашко поінформував про підписання також контрактів на поставку білорускою техніки, зокрема 500 енергонасичених тракторів і 300 тракторів малої потужності.

"Ми будемо також будувати комплекси по зберіганню і переробці зерна", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, за підсумками переговорів підписано меморандум про опрацювання питання щодо будівництва кількох підприємств з виробництва техніки для видобутку нафти, сейсморозвідки.

Розглядається можливість по створенню СП по розробці фосфаритів, заявив Семашко, не виключивши, що в перспективі це сировина буде постачатися на Гомельський хімічний завод.

В цілому, констатував Семашко, білоруські проекти у Венесуелі реалізуються успішно.

"Наші спільні проекти реалізуються успішно. Побудовано три заводи: тракторний, автомобільний, а також найбільший в Латинській Америці цегельний завод. Тут будується житло, Зараз ми будуємо в Каракасі мікрорайон на 10 тис. квартир, проект оцінюється в 1,082 млрд доларів", - заявив Семашко.

"Сумарний ефект від реалізації раніше досягнутих домовленостей вже склав 2,9 млрд доларів", - зазначив перший заступник прем'єр-міністра Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: