Газпром не збирається переглядати "низьку" ціну на газ для України

Середа, 27 червня 2012, 18:37

Питання перегляду газового контракту не обговорювалося на засіданні українсько-російського міждержавного комітету у середу у Києві.

Про це заявив голова російського ВАТ "Газпром" Олексій Міллер у коментарі журналістам після завершення засідання, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Є контракт, за яким ми працюємо, є формула ціни, є ціна, яку Україна платить за російський газ. Сьогодні взагалі це питання не обговорювалося (про перегляд контракту). Ми обговорювали майбутню зиму", - сказав він.

Міллер підкреслив, що ішлося про те, щоб закачати необхідний для зимового періоду обсяг газу в українські ПСГ, оскільки в разі його нестачі можуть виникнути проблеми як в українських споживачів, так і у споживачів Європи, які отримують російський газ транзитом через Україну.

Реклама:

Відповідаючи на питання, за яких умов "Газпром" буде готовий до перегляду ціни на газ для України, Міллер сказав: "На сьогодні ми не бачимо жодних підстав для перегляду цін. Ціни абсолютно ринкові. Можу сказати, що ціни для України нижчі, ніж для багатьох країн в Європі, куди "Газпром" постачає газ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: